“Vrijheid in alle facetten van mijn Vrouw Zijn”

Wie is Farin?

Ik ben Farin Ramdjan, oprichtster van Food Body Soul, mama van Nathya en Sandji en very happily married met mijn soulmate Soso. Allemaal liefdes van mijn leven. Maar de liefde voor mijn Zelf is het allerbelangrijkste. Zonder deze liefde zou ik dit prachtige leven niet zo vol en uitbundig kunnen leven zoals ik nu doe.

Jarenlang studeerde en werkte ik met veel plezier en ambitie in media en theater. Tien jaar lang had ik daarin ook mijn eigen bedrijf totdat een grote droom uitkwam. Ik trouwde de liefde van mijn leven, wij kregen twee prachtige kinderen en met grote ambitie stapte ik mijn rol als moeder. Alles wat ik in mijn leven heb gedaan, deed ik met veel liefde, geloof en vertrouwen. Dat is wie ik in de kern ben. Verbonden en geïnspireerd, vol compassie en warmte.

Ik zorgde met veel overgave voor mijn gezin, huis, werk en alles daar omheen. Ik klaagde nooit want ik leefde mijn droom. Maar op een dag moest ik toch aan mijzelf erkennen dat ik mij van binnen helemaal niet zo sprankelend meer voelde. Ik was uitgeblust, moe en verdwaald in al het zorgen voor anderen. Ik miste iets essentieels…

 In 2007 ging ik voor het eerst naar Georgië. Een voor mij, magische plek waar het leven mij bracht voor mijn huwelijk met Soso. De plek die mijn visie op alles verruimde, die mijn wereld deed groeien. De plek waar ik mijn ziel en energie weer mocht voelen. De plek die voor mij als thuiskomen voelt, waar ik keer op keer zo veel verbinding en inspiratie mag ontvangen, de plek die mij iedere keer weer dichter bij mijzelf brengt. Het was op deze plek waar ik besefte dat ik, en wij allemaal, een persoonlijke missie hebben met ons leven op Aarde. Een missie die verder gaat dan ‘moedergevoel’, verder dan liefdevol ‘zorgen voor anderen’, verder dan gevoel van verantwoording voor alles om je heen.

Deze persoonlijke missie gaat over onze diepe Zielsconnectie met het Universum, onze levensenergie. Ons ware ‘Zijn’ die ons vertelt welke taak wij hier op Aarde mogen vervullen. Een taak die volledige vrijheid, rust en voldoening geeft. Deze connectie, deze essentiële verbinding ben ik in de eerste jaren van mijn moederschap, even kwijt geweest.

De tijden in Georgië inspireerden mij om mijn talenten weer te gebruiken, mijn passies weer wakker te maken en mijzelf weer te bewonderen. Bewonderen om dat wat mij bijzonder maakt, om dat waarmee ik anderen raak. Ik wilde mij weer vrouw voelen, de mooiste vrouw in mijzelf kunnen zien. De mooiste vrouw, VRIJ, in al mijn facetten van ‘vrouw-zijn’. Helemaal voor mij, mijzelf zijn. Ik wilde ultieme voldoening en vrijheid ervaren.

Als kind, groeide ik op met verschillende religies. Mijn moeder leerde mij bidden op verschillende manieren, en mijn beide ouders drukten mij op het hart dat alle mensen uiteindelijk bidden tot dezelfde God. “Waar mensen bidden, bid mee.” Ik vond het prachtig, het fascineerde mij, want ik kwam er al snel achter dat gebeden konden uitkomen en dat vond ik magisch! Ik maakte uiteindelijk zelf meditaties van mijn gebeden, bouwde mijn rituelen er omheen en integreerde dat in mijn leven. 

Toen ik moeder werd voelde het alsof ik opnieuw geboren werd. Ik leerde mijzelf opnieuw kennen en richtte mij volledig op mijn kinderen en gezin. Het voelde alsof iedereen afhankelijk was van mij en ik gaf alle tijd, energie, aandacht, toewijding en liefde die ik in mij had, aan mijn gezin.  Tijd voor mijzelf maakte ik niet of nauwelijks omdat ik dacht dat het leven nou eenmaal zo moest zijn. Ik zette mijn ‘schouders eronder’ en stapte stevig door. Maar ondertussen deed ik helemaal niets meer van dat wat mij blij maakte en zelfs mijn meditaties en gebeden kwamen op de achtergrond. Ik was altijd moe, had weinig energie en verlangde stiekem naar rust en stilte.

Tot, op een dag, mijn vader aan mij vroeg of ik met hem mee wilde naar een meditatie weekend. ‘Maar dat heb ík toch helemaal niet nodig?’ was mijn eerste gedachte, hoewel ik mij op dat moment ook realiseerde dat ik het mij echt niet kon herinneren wanneer ik voor het laatst gemediteerd had. Ik ging mee voor mijn vader, maar het raakte mij tot in het diepste van mijn Zijn. Ik herinnerde mij langzaam weer wat ‘leven vanuit essentie betekent’. Ik besefte mij dat ik de aandacht voor mijn ziel, mijn energie verloren was. In de jaren die daar op volgden bekwaamde ik mij meer en meer in gebed, meditatie, yoga, zuiverheid, vertrouwen en geloof. Het hielp mij om weer krachtig de weg terug te vinden naar mijzelf. Om mijzelf weer te herkennen en te waarderen.

Inmiddels leef ik het leven van mijn dromen en elke dag wordt het mooier en mooier. Ik geniet en zorg nog steeds voor mijn gezin maar ik ben er ook helemaal voor mijzelf. Ik geef liefdevolle aandacht aan mijn Lichaam en aan mijn Ziel. Inmiddels heb ik mijn missie, mijn roeping omarmd. Mijn taak in het leven om vrouwen aan te raken en mee te nemen in de reis naar onze Essentie. Om samen de liefdevolle connectie te maken tussen ons lichaam en onze ziel. Om ook voluit te kunnen leven in vrijheid, rust, ruimte en liefde. 

En wat is dat heerlijk! De vrijheid die ik nu voel om mijzelf te mogen zijn. Om mijn zorgen los te mogen laten en te mogen vertrouwen dat alles goed is en altijd goed komt. En nu voel ik: dit is hoe iedere moeder, iedere vrouw haar leven zou mogen leven; in vertrouwen, in vrijheid. Hier wil ik nog veel meer van! Vrijheid in alle facetten van mijn Vrouw Zijn. Want alleen dan kan je volledig leven en volledig ‘Zijn’. In de mooiste, stralendste versie van jezelf. Voor jezelf maar ook voor de mensen van wie je zoveel houdt.

En daarmee was Food Body Soul geboren. 

Met Food Body Soul ga ik je helpen ontdekken hoe je veel meer voldoening en vrijheid je in jouw leven kan ervaren. En daardoor keuzes maakt, beslissingen neemt, uitdagingen aangaat die jij nooit voor mogelijk hield. Om op de manier dichter bij jezelf te komen en een echt vrij leven te gaan leven. Stralend en geïnspireerd. Allemaal met kleine, mooie en simpele stappen die jou de juiste voeding geven op het gebied van jouw ziel, geest, hart en lichaam.

Mag ik jou begeleiden in jouw reis naar jouw Essentie?

“De essentiële verbinding die Vrijheid, rust en voldoening geeft”

Let's talk

Heb je een vraag over één van de programma’s of wil je graag in gesprek komen? Stuur me een berichtje.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.